Állatünnep fesztivál az Állatkertben

Állatbemutatók és látványetetések is szórakoztatják a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóit hétfőtől vasárnapig az Állatünnep fesztiválon.

Az érdeklődők 13 helyszínen láthatnak állatbemutatókat, látványetetéseket, illetve olyan eseményeket, ahol a közönség az állatgondozóktól tudhat meg érdekességeket a kert lakóiról. Hétfőtől péntekig akadályverseny is lesz, a Japánkertben szerdától vasárnapig ismeretterjesztő rövidfilmeket vetítenek. A Krokodilház csütörtöktől vasárnapig – a krokodilok mellett – zöld élményprogramnak ad otthont. Három állomáshelyen a többi között különleges madártojásokkal, tollakkal, tengeri “herkentyűk” mészvázaival ismerkedhetnek a látogatók, akik a perzsa leopárdok kifutójánál felállított állomáshelyen az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA) ragadozóvédelmi kampányával ismerkedhetnek meg – közölte a városligeti intézmény hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület standjánál madárhang-felismeréssel és izgalmas fejtörőkkel tehetik próbára tudásukat az állatbarátok, de megismerkedhetnek hazánk legritkább gerincese, a rákosi vipera védelmével is. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság sátránál a fővárosi közelében található védett területek élővilágába nyerhetnek betekintést a látogatók, de a Fehérkereszt Állatvédő Liga és az Orpheus Állatvédő Egyesület tevékenységével is megismerkedhetnek.
Szombaton és vasárnap a fent említett programok mellett “környezetbarát sziget” és kreatív sátor várja az érdeklődőket, akiket a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársai a hatlábúak birodalmába kalauzolnak el. Vasárnap vetélkedők, bábelőadások és Fábián Éva lemezbemutató koncertje  szerepel a színpadi programok között.
Az egyhetes rendezvény az Állatok világnapjának “kibővítése”, a változatos programokkal az élővilág sokféleségére, és annak védelmére igyekeznek ráirányítani a nagyközönség figyelmét.

Ajánlott tartalom

Folytatódik a Kölcsönkapott levegő program

A Kölcsönkapott levegő egy tavaly indult program, amelynek célja, hogy megismertessük a fiatalokkal ezt a láthatatlan közeget, amely az egészséges élet része - mondta az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a programindító sajtótájékoztatón.