Elképesztő: állattetemekkel fényképezkedtek a politikus gyerekek

Az inhabitat.com értesülései szerint Donald Trump Jr. és Eric Trump jó néhány szörnyűséges képen pózolt együtt leterített, megkínzott és felakasztott állatokkal.

A Donald Trump skóciai botránykavarása után most a médiaszemélyiség és politikus két fia is a zöld média kereszttüzébe került. A képeket a két fiatal egy zimbabwei vadászat alkalmával készítette, melyeket aztán rögtön fel is töltöttek a Hunting Legends weboldalára. A People for the Etchic Treatment of Animals („Szervezet az állatok emberséges bánásmódjáért”, vagy röviden PETA) amerikai szervezet, és egyéb környezet- és állatbarát csoportok is szorgalmazták a Trump fivérek feljelentését. A figyelmeztetés hatására Donald Trump Jr. a Twitter közösségi médián keresztül nyilvánította ki tiltakozását.

A Trump fiúk

„Nem kérek bocsánatot csak azért, mert egy pár gyagyás környezetvédő azt akarja” – twittelte (nem egészen ilyen szép megfogalmazásban), majd hozzátette: „Bizton állíthatom, hogy nem volt felesleges: a falusiak nagyon örültek a húsnak, amit nem gyakran fogyaszthatnak.” A PETA sem hagyta ezt annyiban, és az E! Magazinnak ezt nyilatkozta: „Mint minden állatot, az elefántokat, a bölényeket, és a krokodilokat is jobb bánásmód illeti, mint az, hogy legyilkolják és feldarabolják őket két fiatal milliomos szörnyű fotózási hobbija céljából. Hogyha a Trump család segíteni szeretne a falusiakon, bőven rendelkeznek az ahhoz szükséges anyagi háttérrel.” Trumpék millióit elnézve bizton egyetérthetünk. Ha ez még nem lenne elég, a Trump fiúk még a vadászatból, mint sportból is gúnyt űznek. Annak ellenére, hogy mindketten azt állítják, hogy büszke vadászok, és minden zsákmányt egyedül ejtettek el, több szemtanú is ez ellen vall. Szerintük, mint ahogy sok tehetős hobbivadász is teszi, a Trump testvérek is „segédeket” fogadnak fel, akik elvégzik helyettük a piszkos munkát.

"vadászaton"

„A segédek csinálnak mindent” – nyilatkozta Paula Froelich utazó újságíró a Huffington Postnak. „Megkeresik azokat az állatokat, amelyeket könnyebben meg lehet találni. Olyan ez, mint patkányt találni New Yorkban. Eztán a „vadászok” kiszállnak a teljesen felszerelt bárpulttal rendelkező terepjárójukból, majd levághatják egy elefánt farkát, mielőtt megisznak egy újabb gin tonikot.” Az alma nem esett messze a fájától…

Ajánlott tartalom

Figyelem: Sok használt növényvédő gép tanúsító matricája lejárhatott a közelmúltban

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) figyelmezteti a növényvédő gépet üzemeltető termelőket, hogy a kötelező felülvizsgálati rendszer bevezetése óta már másodszor volt esedékes az 5 évnél idősebb gépek 3 évente kötelező műszaki felülvizsgálata. Ha egy permetezőgép nem felel meg az előírásoknak, a hatóság a munka beszüntetésére kötelezheti a gazdálkodót, valamint pénzbírságot is kiszabhat.