Algalámpa – fújjunk bele, adjunk hozzá vizet, tegyük a napra, és működik is

Mike Thompson tervező készített egy elképesztő lámpát, ami algával működik!

A Designboomban bemutatott Latro Lamp algából nyeri ki az energiát. Fogjuk meg a lámpát, fújjunk bele, és íme, már működik is saját bio-elemes nappali lámpánk.
A világító eszköz egy olyan kutatásnak köszönhetően jöhetett létre, amit a Yansei és a Stanford egyetemeken hajtottak végre. A kutatók rájöttek, hogy kis mennyiségű elektromos áram nyerhető az alga fotoszintézis folyamatából. A Latro Lamp egy akkumulátorral van ellátva, ami az alga által termelt energiát tárolja, és egy fényérzékelő segítségével szabályozza a lámpa intenzitását, és megakadályozza annak alultápláltságát. Thompson reméli, hogy találmánya forradalmi: “A nanotechnológia fejlődése rengeteg hihetetlenül energiagazdaságos termék létrejöttét eredményezi, olyan növények, mint az alga, egyre kecsegtetőbbek lesznek, ha energiaforrásról esik szó,” mondta.
Tehát a Latro Lamp egy rendkívül ideális design termék – mindazok számára, akik lámpájukat kedvencükként kívánják kezelni.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.