Alga, mint energiaforrás

Alternatív energia forrásként, a NASA kifejlesztettet egy olyan alga fényreaktort amivel tenyészteni lehet az algát használt vízben és később ebből bioüzemanyagot és egyéb más dolog tudnak előállítani. A módszer előnye, hogy nincsen szükség mezőgazdasági földekre, fertőtlenítőre és tiszta vízre sem.

,,A NASA nevéhez köthető rengeteg olyan fejlesztés, ami az energia átalakítás és az élet fenntartását szolgálta. Izgatottak vagyunk és támogatjuk, hogy az alga bioreaktor a kereskedelembe is bekerüljön, ezzel pedig megújuló energiát szolgálva itt a Földön.” – mondta el Lisa Lockyer, a NASA kommunikációs és fejlesztési felelőse.

A lehetséges előnyként említhetjük meg az olaj előállítását és a használt víz megtisztítását mielőtt azt a tengerbe eresztenék. Miután az olajat kivonták az algákból, a maradványokból fertőtlenítőt, állateledelt, kozmetikumokat és egyéb értékes termékeket lehet előállítani.

alga

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.