Az autóipar jó eséllyel legtöbb önvezető rendszerekkel kapcsolatos tapasztalatát felhasználva dolgozik a Tesla az Autopilot programján.

Alapjaiban írják újra a Tesla önvezető autók kódját

Az autóipar jó eséllyel legtöbb önvezető rendszerekkel kapcsolatos tapasztalatát felhasználva dolgozik a Tesla az Autopilot programján.

A rendszer, ami béta verzióban már évek óta használható, és folyamatosan kapja az új funkciókat, még messze nem jutott el a teljes önvezetés szintjére, ám az amerikai márkánál bíznak benne, hogy ez idén már megváltozhat, írta a teslasok.hu. A több milliárd mérföldnyi közlekedésből szerzett adat, illetve a szimulátorokban tett próbák alapján a Tesla nemrég elhatározta, hogy alapjaiban újra írja az Autopilot kódját, amivel egy hatékonyabb és jobban működő rendszert hozhatnak létre az eddiginél. Elon Musk nemrég elmondta, hogy az új szoftver hamarosan elkészül, az ezt bevezető frissítés azonban még várat magára. Mindeközben a márka vezére nemrég elárulta, hogy az újraírt Autopilottal sokkal könnyebb dolguk lesz, a tulajdonosok mindebből pedig annyit látnak majd, hogy sűrűbben érkeznek majd új önvezető funkciók. Musk szerint az új rendszerrel gyorsan fejlődik majd a vizualizáció, vagyis egyre több érzékelt tárgyat ábrázol majd 3D-ben a Tesla az érintőkijelzőjén. Ezzel együtt pontosabban is térképezheti majd le a környezetét az Autopilot, ami sokkal közelebb hozhatja a teljesen önvezető rendszer bevezetését. A gyártó első embere ezeken kívül sajnos egyelőre semmi konkrétumot sem adott meg, tehát továbbra is dátum nélkül várjuk az újraírt kódot. Ez persze önmagában nem hoz majd újdonságokat, hanem inkább megnyitja a kaput az érkező funkciók előtt, hogy azok hamarabb kerülhessenek a globális flottába.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.