Al Gore videóüzenete a klímavédelmi kampányról

A klímaváltozás elleni összefogás jelentőségét hangsúlyozza Al Gore volt amerikai alelnök videóüzenetében, amely kedden jelent meg az Áder János államfő kezdeményezésére május elején indított www.elobolygonk.hu honlapon.

Al Gore üzenetében kiemeli: az év végén a világ vezetői fontos előrelépést tehetnek az ENSZ éghajlat-változási keretegyezményének aláírásakor a párizsi klímacsúcson. Ezért az embereknek most kell nyomatékot adniuk követelésüknek világszerte: olyan erős, az üvegházhatású gázok kibocsátását mérséklő megállapodásra van szükség, amely “fenntartható és virágzó jövőt biztosít” mindenkinek. A volt alelnök úgy fogalmazott: “közösen bebizonyíthatjuk, hogy a változáshoz szükséges politikai akarat is lehet megújuló energiaforrás”. Ezért üzenetében arra biztat mindenkit, hogy a honlapon keresztül csatlakozzon a kezdeményezéshez.

Altorjai Anita, a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtóigazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy már több mint tízezren regisztráltak a www.elobolygonk.hu honlapon. Áder János köztársasági elnök május 7-én csatlakozott az Al Gore által indított kezdeményezéshez, amelynek célja, hogy egymilliárd támogatót szerezzen a párizsi klímacsúcs előtt, annak érdekében, hogy ösztönözze a világ vezetőit a klímaváltozás elleni nemzetközi összefogás megteremtésére.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.