Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Al Gore újabb könyvet ír a globális felmelegedés veszélyeiről

Al Gore újabb könyvet ír a globális felmelegedés veszélyeiről

A Nobel-békedíjas Al Gore újabb könyvet ír a globális felmelegedés veszélyeiről és a jelenség elleni küzdelem lehetséges eszközeiről.

A Választásunk (Our Choice) című mű a kiadó, Rodale Books keddi közlése szerint várhatóan november elején kerül a könyvesboltokba. A volt amerikai alelnök és a 2000-ben megtartott elnökválasztás vesztesének könyvét kizárólag újrahasznosított papírra nyomják.

Al Gore azt követően, hogy visszavonult az amerikai nagypolitikából, a környezetvédelem kérdéseibe ásta be magát. A 2006-ban megjelent, ugyancsak a globális felmelegedés témáját boncolgató könyve, a Kellemetlen igazság (Inconvenient Truth) és az ugyanilyen című dokumentumfilm világsiker lett.

A szerző annyit árult el készülő könyvéről, hogy abban azt fejti ki: időszerűvé vált egy olyan általános terv kidolgozása, amely a globális felmelegedés elleni elodázhatatlan harc eszközeit veszi számba.

Ajánlott tartalom

Lebomló virágcserepekkel csökkenti műanyagfelhasználását a SPAR

Az áruházlánc újabb zöld kezdeményezése, hogy 2020 januárjától biológiailag teljesen lebomló és komposztálható tartókban is kínál vásárlóinak dísznövényeket. A környezetbarát cserepek érdemben redukálják a vállalat műanyagfelhasználását.

Nincs hozzászólás

  1. A filmjét láttam, ami nagyon tetszett. Vajon a könyvet lehet kapni itthon is majd?