Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Klímaváltozás / Al Gore újabb könyvet ír a globális felmelegedés veszélyeiről

Al Gore újabb könyvet ír a globális felmelegedés veszélyeiről

A Nobel-békedíjas Al Gore újabb könyvet ír a globális felmelegedés veszélyeiről és a jelenség elleni küzdelem lehetséges eszközeiről.

A Választásunk (Our Choice) című mű a kiadó, Rodale Books keddi közlése szerint várhatóan november elején kerül a könyvesboltokba. A volt amerikai alelnök és a 2000-ben megtartott elnökválasztás vesztesének könyvét kizárólag újrahasznosított papírra nyomják.

Al Gore azt követően, hogy visszavonult az amerikai nagypolitikából, a környezetvédelem kérdéseibe ásta be magát. A 2006-ban megjelent, ugyancsak a globális felmelegedés témáját boncolgató könyve, a Kellemetlen igazság (Inconvenient Truth) és az ugyanilyen című dokumentumfilm világsiker lett.

A szerző annyit árult el készülő könyvéről, hogy abban azt fejti ki: időszerűvé vált egy olyan általános terv kidolgozása, amely a globális felmelegedés elleni elodázhatatlan harc eszközeit veszi számba.

Ajánlott tartalom

Ötven évi börtönnel sújtották Hondurasban egy környezetvédő aktivista gyilkosait

Egy hondurasi bíróság ötven évig terjedő börtönbüntetésre ítélt hét vádlottat, akiket bűnösnek talált abban, hogy részt vettek Berta Caceres környezetvédő aktivista 2016-os meggyilkolásában.

Nincs hozzászólás

  1. A filmjét láttam, ami nagyon tetszett. Vajon a könyvet lehet kapni itthon is majd?