Akár Magyarországon is gyárat hozhat létre a Tesla

Az elektromos autókat gyártó Tesla Motors arra törekszik, hogy a jövőben az államon kívül Európában és Ázsiában is gyárakat húzzon fel.

Finoman szólva is beindult a Tesla Motors szekere, mely az elmúlt hónapokban hatalmas ugrást tett meg az elektromos autók piacán. A Tesla Model S az egyik legközkedveltebb modell lett a vásárolók körében, miközben egyre többen döntenek úgy, hogy lecserélik benzines autójukat az amerikai márka elektromos típusára. A rendkívül hatékony és mutatós, valamint jól kezelhető Tesla Model S sokáig csak Amerikában volt kapható, ám az elmúlt hetekben az európai kiszállítások is megkezdődhettek. A Tesla mindeközben a kínai piacot is meghódítaná, amiről a tisztajovo.hu is beszámolhatott.

A Tesla Motors alapítója, Elon Musk a Bloombernek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a logisztikai költségek csökkentése és a jobb hatékonyság érdekében a terveik szerint Európában, az Egyesült Államok más részein és Ázsiában is gyárakat terveznek felhúzni. Írja a tisztajovo.hu. Magyarország egy ideális helyet jelenthet a Tesla számára, miután a hazánkban más nagy autógyártók is komoly üzemi munkálatokat látnak el. Gondoljunk csak az Audira és a Mercedesre, írja a tisztajovo.hu.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.