Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / Akár 30 perc alatt feltölthetők az elektromos autók
Tudj meg többet: Elektromos autó

Akár 30 perc alatt feltölthetők az elektromos autók

Az elektromos autók legnagyobb előnye, hogy használatuk során nem keletkezik káros anyagkibocsátás valamint az üzemanyag-fogyasztásuk mindössze 1- 1,5 liter benzin árával egyenértékű elektromos energia 100 kilométerenként.

Az OzoneNetwork szerdán 22 órakor kezdődő Egyenlítő műsorának vendége Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom fenntarthatósági osztályának vezetője szerint a nagyvállalatok feladata, hogy olyan innovációkba fektessen pénzt, mint az e-autó projekt. Ezek a vállalatok az anyagi támogatáson kívül példamutatásukkal hozzájárulnak a fejlesztéshez és a figyelem felkeltéséhez. Az ország egyik legnagyobb telekommunikációs cége jelenleg két e-autóval rendelkezik: az egyiket a szerelők használják, a másikat személyi használatra fordítják, és mindkettővel akkor utaznak, ha jól látható helyre kell menni Budapesten belül. Ennek leginkább figyelemfelhívó szerepe van, amiben Novák Péter, az elektromos autó tesztvezetője és jócskán kiveszi a részét.

Az autók akkumulátorának feltöltése a hagyományos elektromos csatlakozón kívül, gyorstöltéssel is elvégezhető. A telepet 1500 alkalommal lehet tölteni, ami napi egyszeri feltöltéssel is csak 5 évi használatot jelent. Az autó használatát befolyásolja, hogy az elektronika 130 km/órára korlátozza a csúcssebességet, valamint 70 km/óra sebesség feletti használat esetén a fogyasztás számottevően megnő.

Ajánlott tartalom

Ingyen elektromos autó? Végtelen alapanyag akkumulátorokhoz?

Az elektromos autókkal szemben felmerülő leggyakoribb kritika azok ára, illetve működtetésükhöz szükséges akkumulátorok élettartama.

Nincs hozzászólás

  1. A piar holgy, aki leginkabb beszelni nem tud…;DDD