Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Akár 13 fok is lehet ma

Akár 13 fok is lehet ma

Már vasárnap délután is erős eltérés alakult ki az ország északkeleti területei és a napos, délnyugati tájai között, ám ez a kontraszt a mai napon is érzékelhető lesz, írta Kurunczi Rita, az Időkép meteorológusa.

Ha egy napra is, délen-délkeleten beköszönt a tavasz: szinte mindenütt 10 fok körüli, de néhol akár 12-13 fokos értékeket is mérhetünk majd. Ezzel szemben északon és a Dunántúl nagy részén jóval hűvösebb lesz az idő, és szükség lesz az esernyőkre is: a beáramló melegnek köszönhetően ugyanis a csapadék ma ezekben az országrészekben is eső formájában fog hullani. Hétfőn emiatt erős melegfronti hatásra készülhetünk: napközben álmosnak, kialvatlannak érezhetjük magunkat, migrén, fejfájás jelentkezhet, amit a szeles idő is fokozhat. Holnap elkezd visszahűlni az idő, a Dunántúlon helyenként már napközben is fagyni fog, ráadásul itt az erős, olykor viharos lökések tovább csökkenthetik majd hőérzetünket.

Ajánlott tartalom

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani. Az óraátállítás miatt változik egyes tömegközlekedési járatok menetrendje.