Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / Ajánlások cégeknek a fenntartható vízgazdálkodásáért

Ajánlások cégeknek a fenntartható vízgazdálkodásáért

Bemutatta az üzleti szférának készült ajánlását a fenntartható vízgazdálkodás megvalósításáért csütörtöki budapesti rendezvényén a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH).

A szervezet elnöke, ifjabb Chikán Attila megnyitójában elmondta: az éghajlatváltozás az egyik legnagyobb globális kihívás, amelynek hatásai nagyrészt a vízen keresztül jelentkeznek. A vállalatok vízgazdálkodási gyakorlatának fejlesztése jelentős mértékben segítheti a klímaadaptáció folyamatát. A BCSDH tagvállalatainak vezetőivel közösen fogalmazta meg hárompontos ajánlását, hogy segítsen az üzleti szférának megtenni a fenntartható vízgazdálkodás megvalósításához szükséges lépéseket. Ajánlják klímaadaptációs stratégiák kidolgozását, a körforgásos vízgazdálkodást és partnerségek kialakítását a hatékony vízfelhasználás érdekében. A szervezet harmadszor adta át a Fenntartható jövőért díjakat, amellyel a fenntarthatóság területén tett kiemelkedő vállalati, vezetői és személyes teljesítményeket ismeri el. A legjobb üzleti megoldás díját a Future FM Létesítménygazdálkodási Zrt. kapta a Partnerség a víztakarékos technológiák bevezetésében elnevezésű programjáért, valamint a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. a Magyar komló projektért. A Vezető nő kategória nyertese Horváth-Magyary Nóra (K&H Bank), Pertényiné Szabó Krisztina (Mol) és Széll Hajnalka (Auchan), a Változásvezető díjat pedig Ilics László (Generali Biztosító) nyerte el. A 2007-ben alakult Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért az Üzleti Világtanács a Fenntartható Fejlődésért hazai szervezete, 90 tagvállalata a magyar GDP mintegy 30 százalékát adja és 427 ezer alkalmazottat foglalkoztat.

Ajánlott tartalom

ITM: a gazdasági növekedés és a klímavédelem céljai nem ellentétesek

A gazdasági növekedés és a klímavédelem céljai nem ellentétesek, inkább erősítik egymást; nyertese lesz a gazdasági fejlődésnek, aki megoldásokat kínál a világ talán legsúlyosabb problémájára - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten a Portfolio Energy Investment Forum 2019 elnevezésű konferencián.