Adattárolás energiatakarékosan

A Konkuk Egyetem, a Seoul Egyetem, és az Edinburgh-i Egyetem tudósai kifejlesztettek egy energiahatékony készüléket, ami képes az okostelefonok, mp3 lejátszók és digitális kamerák adatainak tárolására. Ez az új fejlesztés gyorsabb és hatékonyabb szerkentyűket igér a jövőre nézve.

A jelenlegi memóriák,  a NAND- és NOR típusu flash memóriákat, széles körben használják a könnyű előállíthatóságuk és előrehaladott technológiájuknak köszönhetően. A korábbi próbálkozások energiahatékony készülékekre kudarcba fulladtak az alacsony sebesség és a rövid használati idő miatt. „ Ez egy újfajta megközelítése az adattároló készülékeknek. Mechanikai módszerek és a nantechnológia előnyei nagyobb sebességet és energiahatékonyságot eredményeznek mint a jelenlegi eszközök.” Mondta a tanulmány egyik írója Eleanor Campbell az edinburghi egyetem kémia tanszékéről.

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.