Kezdőlap / Technológiák / Zöld informatika / PC / Adattárolás energiatakarékosan
Tudj meg többet: Zöld informatika

Adattárolás energiatakarékosan

A Konkuk Egyetem, a Seoul Egyetem, és az Edinburgh-i Egyetem tudósai kifejlesztettek egy energiahatékony készüléket, ami képes az okostelefonok, mp3 lejátszók és digitális kamerák adatainak tárolására. Ez az új fejlesztés gyorsabb és hatékonyabb szerkentyűket igér a jövőre nézve.

A jelenlegi memóriák,  a NAND- és NOR típusu flash memóriákat, széles körben használják a könnyű előállíthatóságuk és előrehaladott technológiájuknak köszönhetően. A korábbi próbálkozások energiahatékony készülékekre kudarcba fulladtak az alacsony sebesség és a rövid használati idő miatt. „ Ez egy újfajta megközelítése az adattároló készülékeknek. Mechanikai módszerek és a nantechnológia előnyei nagyobb sebességet és energiahatékonyságot eredményeznek mint a jelenlegi eszközök.” Mondta a tanulmány egyik írója Eleanor Campbell az edinburghi egyetem kémia tanszékéről.

Csatlakozott már Facebook oldalunkhoz? Rajta!

Ajánlott tartalom

0 dolláros áramszámlával zakatol majd a Facebook 13. adatközpontja

Az Egyesült Államok Utah államában lévő Eagle Mountain városában építi fel új adatközpontját a Facebook. Az épület érdekességét a szervertermek hűtéséhez alkalmazott rendszer jelenti.