Lengyelország virágzó fővárosában új metrót avattak, valamint hamisíthatatlan organikus vodka és számtalan zöld park várja az odalátogatókat.

A zöld város: Varsó

Lengyelország virágzó fővárosában új metrót avattak, valamint hamisíthatatlan organikus vodka és számtalan zöld park várja az odalátogatókat.

Mint sok más nagy kelet-európai városban a kommunizmus bukása új életet hozott Varsóba. A 20. század elnyomása – először a nácik a második világháború idején, majd a szovjet uralom-  sivár hírnevet hagyott a lengyelek fővárosának. Pedig az elmúlt évtized valóságos városi forradalmat hozott magával. Így lett Varsó Európa egyik leggyorsabban fejlődő (és legalulértékeltebb) történelmi városa.

Vitatható ugyan, de a kíméletes utazás különösen fontos itt: minden fejlődés ellenére, Lengyelország még mindig elképesztő mértékben függ a szénerőművektől. Ez azt jelenti, hogy –többek között – nagyobb valószínűséggel esik savas eső az országban.

A zöld utazók nyugodtan felbátorodhatnak. Lengyelország fővárosának közel 25 százalékát gyönyörű fák, bokrok és zöld területek borítják. Összehasonlításképp, Chicago esetében ugyanez csupán 11 százalék. A környezettudatos utazóknak nem lesz nehéz dolguk akkor sem, ha egészséges, vegetáriánus éttermet keresnek. A könnyen használható tömegközlekedés pedig csak a pont az ire.  keA zöld trekker is lesz semmi baj a megállapítás, egészséges vegetáriánus ételeket és könnyen használható tömegközlekedés.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.