A zöld város: München

A focitól a hagyományos piacokig, a bajor vidék szállodáin keresztül, ez a német város tele van zöld örömökkel.

A szertelen sörözés nagyünnepe, a legendás Oktoberfest, a történelmi helyszínek, mint a Nymphenburg palota, a bajor királyi család barokk nyári rezidenciája, a karácsonyi piacok, melyek helyi és a kézzel készített kézműves termékeket kínálnak, mind-mind szeletek München hemzsegő látványosságaiból, amelyek közül biztosan minden utazó talál kedvére valót.

A bajor főváros rendelkezik néhány dicséretre méltó környezetvédelmi rendelkezéssel. 2008 októberétől törvény határozza meg, hogy az úgynevezett „Zöld zónába” nem hajthat be autó, csak akkor, ha kifizeti a 40 eurós díjat. A Oktoberfesten, valamint csaknem minden bárban és klubban letétet kell fizetni az üvegekért és poharakért, a hulladék csökkentésének érdekében. A BMW Welt, vagyis az autómárka főhadiszállása üvegből és acélból épült, tetején 3660 napenergia modul található. Ennek köszönhetően 30 százalékos az élménycentrum energia-megtakarítása.

Az étel szintén nagy öröm ebben a városban, bár a bajor konyha gyakran hús-orientált, nem hiányozhat egy menüről sem a kolbász mustárral, valamint a friss perec sem. A Schweinebraten a német konyha egyik különlegessége: sült malac, melyet általában legfeljebb puha krumpligombóccal szervíroznak.
München büszke nemzetközi város, ezt a tényt tükrözi a lehetőségek széles tárháza, hiszen a vegetáriánusok is megtalálják a szájuk ízéhez leginkább passzoló éttermeket.
Egy organikus gyorsétterem-lánc képe már a horizonton, nem beszélve az organikus élelmiszerekről, hiszen a kormány szabályozza, mi számít bionak és mi nem, így egyre könnyebb megtalálni ezeket az ételeket.
És ne felejtsük el a sört! Ha nem találsz biosört, akkor sem történt katasztrófa: válaszd nyugodtan a helyi fajtát. Garantálom, hogy az egyik legjobb lesz, amit valaha kóstoltál, jóval kisebb ökológiai lábnyommal a korsó alján.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.