A megújuló energiára való áttérés átalakítja a városokat.

A zöld energia megváltoztatja a városképet?

A megújuló energiára való áttérés átalakítja a városokat.

Az Italian Exhibition Group Key Energy projektje ennek az átalakulásnak a főszereplője és előmozdítója, november 3. és 6. között az olaszországi Rimini Expo Centerben. A háztartási, a munkahelyi és a közterek egy új ökoszisztémában kapcsolódnak össze, melynek fő motorja a tiszta, megújuló, könnyen hozzáférhető energia. Jelentős változás, amelyet a Covid-19 egyelőre csak lelassított, és amelyet az újjáélesztésre kész európai és nemzeti gazdaságpolitika eszközei továbbra is támogatnak.

Az energiatermelés, -tárolás és -felhasználás intelligens ökoszisztémája történelmi fordulóponton van, és az egyetlen minősített találkozó Európában, amely összehozza a vállalkozásokat, a közigazgatást, a nagyüzemeltetőket és a szakembereket pontosan a megújuló energiákkal foglalkozó expo 14. kiadása.

A Key Energy időközben kiépítette kommunikációs csatornáit a Connect Talk and Share digitális találkozóival a technológiai innovációról, a jogszabályi válaszról, valamint az energiaellátás állami és magánirányításáról.

A Key Energy 2020 kiállítását és nyilvános találkozóhelyeit – amelyet az Ecomondóval egyidejűleg tartanak – teljesen újragondolták az IEG #safebusiness projektjének keretében annak biztosítása érdekében, hogy az expo minden fázisa biztonságos legyen a kiállítók, a vendégek és a személyzet számára.

A Key Energy 2020-as kiadásának vezérmotívuma: „Ahol az energia találkozik a jövővel”. A kiállítás négy szektort mutat be: szél, napenergia és tárolás, hatékonyság (elosztott energiatermelés) és a fenntartható város, egy különleges projekt, amely immár tizedik születésnapját ünnepli, fő témái pedig: digitalizáció, városrehabilitáció és fenntartható mobilitás. A Smart City kulcsfontosságú kérdései, amelyet idén a Tecno Edizioni kiadókkal közösen szervezett  gazdagít, a köz- és magánvilágítás, a megújuló energia, az energiaközösségek digitális hatékonysági rendszerei, a fogyasztók szerepe, a közüzemi szolgáltatások mint a közterületek átalakítását ösztönző erő, és az elektromos mobilitás.

Az IEG kiállításon a Gianni Silvestrini professzor (a Kyoto Club tudományos igazgatója) által vezetett Key Energy tudományos bizottságának termelési és technológiai láncolata és szakértői bemutatják egy olyan kulturális változás alapelemeit, amely csak arra vár, hogy részese lehessen a gazdaság újraindításának lexikonjának. A Key Energy partnerei ebben a vállalkozásban a Milánói Műszaki Egyetem és az Energiastratégiai Csoport, amely egy eddig  publikálatlan jelentést fog bemutatni az energia- és éghajlati forgatókönyvekről 2050-ig; és többek között: ANEV, Italia Solare, ANIE Federazione, ENEA, Elettricità futura, Wind Europe és a Solar Europe.

A szélturbináktól az utcai lámpákig, amelyek csak akkor gyulladnak ki, ha gyalogost érzékelnek, és az ipari telephelyek helyreállításától a fotovoltaikus rendszerek üzemeltetésén át: a megújuló energia már nem a közüzemi számlák kedvezményeit jelenti. Ahogyan az energiahatékonyság már nem pusztán adókedvezmény, hanem ösztönző olyan innovációkhoz, amelyek fejlesztik az otthonokat, a városrészeket és egész városokat, valamint az olasz gazdaság egyik alapvető ágazatát, mint amilyen az építőipari kereskedelem. A városi területek találkozási pontok a közlekedő emberek számára, és a villamosítás biztosítja a mobilitás fenntarthatóságát és nyereségességét. Most van az átmenet ideje, ezt kell megérteni és megragadni az expón.

További információért látogasson el a kiállítás weboldalára. 

Ajánlott tartalom

Percek alatt telepíthető napelemes rendszer? Piacra dobták!

Már árulják a 10 perc alatt telepíthető erkélynapelemes rendszert.