Kezdőlap / Technológiák / Zöld informatika / PC / A Windows 7 mérföldkő a zöld PC-k életében

A Windows 7 mérföldkő a zöld PC-k életében

Az energiatakarékosság nem csak hardverszinten, de szoftveresen is létezik. Erről fog tanúbizonyságot tenni a Microsoft legújabb operációs rendszere, amely elődeihez képest jóval kisebb erőforrás felhasználást tesz lehetővé, állítja a gyártó.

Az új Windows sokkal jobban fogja kezelni a számítógép tétlen időszakait, ezekben az esetekben csak a szükséges erőforrásokat használja. Teljes tétlenség esetén akár 100-300mW-ra is leeshet a fogyasztás, de maximális igénybevételnél akár 35W is lehet. Ebből jól látható, hogy egy minimális processzoraktivitás mekkora eltérést jelenthet a gép fogyasztására nézve. Ezt figyelembe véve készül a Windows 7, ami csak azokat a háttéralkalmazásokat engedi futni, amik valójában elengedhetetlenek a rendszer működéséhez. Továbbá a szoftvergyártó célja, hogy új operációs rendszerük a processzor magját hasonlóan tudja kezelni, mint az USB eszközöket.

Valójában azonban megközelítő adatokat se tudunk arról, hogy mennyivel lesz takarékosabb az új Windows elődeihez képest, mivel a Microsoft eddig nem szolgált semmiféle becsléssel. A valós összehasonlításhoz valószínűleg a végleges megjelenésig várnunk kell.

Ajánlott tartalom

Az északi sarkkörön túl épül a világ legnagyobb adatközpontja

A Kolos nevű amerikai–norvég cég nyilvánosságra hozta terveit a világ legnagyobb adatközpontjának megépítéséről – írja a BBC.

Nincs hozzászólás

  1. Kiváncsian várjuk milyen lesz, bár a vista szar volt!

  2. a vista a legszabb de alapban a windows nekem tetszik…

  3. A Fit-PC2 nevű asztali számítógép pedig 7-8 wattot fogyaszt, amikor pörög. A windows Vista persze nem fut rajta (azaz nem ajánlott), de a windows xp és majd a windows 7 igen.
    Kíváncsi leszek, a windows 7 hogyan fog rajta muzsikálni.