Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / A Volkswagen is az elektromos autókban látja a jövőt
Tudj meg többet: Elektromos autó

A Volkswagen is az elektromos autókban látja a jövőt

Ezekben az időkben, amikor az ökológia olyan mértékben áll a középpontban, mint még soha, a gyors és modern autókat elképesztő módon a háttérbe szorítják a gazdasági és ökológiai elgondoláson alapuló létesítmények.

Ezt figyelembe véve ismerkedjünk meg az új, elsőkerék-meghajtású Volkswagen E-Up-pal!

Az egyik legnagyobb német autógyártó, a Volkswagen következő, E-Up-ja egy menő kis elektromos autó, mely várhatóan 2013-ra Európa-szerte kapható lesz. Lítium-ion akkumulátora a számítások szerint egy-egy feltöltéssel 130 km megtételére jogosítja majd az autót.

Az előrejelzések fényes jövőt jósolnak a környezetbarát E-Up-nak, a Volkswagen meggyőződése, hogy 2020-ra modellje méltó riválisa lesz a többi elektromos kisautónak.
Ez idáig csak a koncepció színpadon láthattuk az E-Up-ot, hiszen a napokban mutatta be a Volkswagen a Frankfurti Autókiállításon, Németországban.

A frankfurti eseményt kihasználva a Volkswagen bemutatta a futurisztikus, második generációs L1 koncepcióját, melyben ötvözik a könnyű és aerodinamikus alvázat a dízel / elektromos hibrid meghajtással, így üzemanyag-hatékonysága szerint 274 kilométeren fogyasztása nagyjából 1,5 liter lesz.

Ajánlott tartalom

Hétfőtől tilos behajtani régi, szennyező dízelautókkal a brüsszeli régióba

Hétfőtől a 22 évesnél idősebb, illetve alacsony környezetvédelmi besorolású járműkategóriákba tartozó dízel üzemű járművek nem hajthatnak be a Brüsszel Fővárosi Régióba, a tilalmat megszegők 350 euró (mintegy 115 ezer forint) azonnali bíráságot kapnak.