Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / A vízügyi szabályozás továbbfejlesztésén dolgozik az Európai Unió

A vízügyi szabályozás továbbfejlesztésén dolgozik az Európai Unió

Két éven belül újabb javaslatokat készül előterjeszteni az Európai Bizottság az európai vizek megóvásának érdekében – jelentette be az uniós végrehajtó testület hétfőn Brüsszelben, a víz nemzetközi világnapja alkalmából.

Közleményében a bizottság  arra szólított fel, hogy világszerte a legmagasabb politikai szinten hívják fel a figyelmet a vízminőség fontosságára.
José Manuel Durao Barroso elnök emlékeztetett arra is, hogy ezen a napon jár le az a határidő, amíg az EU-tagországoknak be kellett számolniuk a területükön található folyóvidékek kezelésére vonatkozó programjukról. Hozzátette, hogy a tagországok nagy része ezt már meg is tette.

A bizottság honlapján található információk szerint Magyarország is azon tagállamok közé tartozik, amelyek maradéktalanul eleget tettek ennek a kötelezettségüknek.
A vízgazdálkodás javítására és a víztisztaság garantálására szolgáló uniós szabályozás javítása a jövő év első felében sorra kerülő magyar soros EU-elnökség egyik kiemelt törekvése, prioritása is.

Ajánlott tartalom

Jégkorszaki tengeri moszatokat azonosítottak Skócia partjainál

A legutóbbi, nagyjából 16 ezer évvel ezelőtt bekövetkezett jégkorszak óta fennmaradt tengeri moszatokat fedeztek fel a kutatók Skócia, Írország és Franciaország partjainál.