Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Elektromos autó

Technológiák » Zöld autó » Elektromos autó

A világ legjobb napelemes autója

forrás: geeks.hu
Megjelenés: 2016.02.29., 12:02   Utolsó módosítás: 2016.02.29., 12:02

Már 1987 óta rendezik meg a napelemes autók versenyét, amelyet idén egy Ericsson támogatta jármű nyert.

A World Solar Challenge nevű rendezvény helyszíne Ausztrália, ahol 3022 km-t kell megtenniük a napelemmel hajtott gépkocsiknak. Az induló csapatok nagy része általában egyetemekről érkezik, az idei nyertes pedig az Eindhoveni Műszaki Egyetem konstrukciója lett, amelyet az Ericsson is támogatott.

Maga a jármű a verseny során 76,73 km/h-s átlagsebességet ért el, mindezt pedig úgy, hogy a Cruiser Classban indult, amelynél nem egyszerűen a napelemes meghajtás a lényeg, hanem az is, hogy ezt négy emberrel együtt legyenek képesek kihasználni. Ami az Ericsson technológiai támogatását illeti, ez a Connected Traffic Cloud egy változatában öltött testet. Az eredeti CTC célja az, hogy az online autók számára biztosítsa az környezetükből a közlekedési helyzetre vonatkozó információkat, így ezzel segítheti a vezetőt és a navigációs rendszert is a legjobb útvonal megtalálásában. A napelemes autó esetében viszont nem a közlekedési szituációról érkeztek az adatok, hanem az időjárásról: hol várhatóak felhők, mikor merről süt a nap, és ezek, illetve a domborzat és az útirány figyelembevételével mi az az ideális útvonal, ahol a legtöbb napenergiát gyűjtheti magába az autó. Érdekes egyébként, hogy a nyertes autó nemcsak meglepően nagy, de meglepően komfortos is: ahogy a képen is látszik, a beltérben több elektromos fogyasztó is található, tehát nem takarékoskodtak túlzottan az energiával.

forrás: geeks.hu


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. július 25. hétfő
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Becslések szerint 50faj pusztul ki naponta.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés