A világ leggyorsabb elektromos versenyautója

Japánból érkezett a világ leggyorsabb elektromos versenyautója. A Nissan ZEOD RC típusú autója, amelynek rövidítése a Zero Emission On Demand Racing Car kifejezést takarja (a vezető ugyanis tetszés szerint áttérhet a benzines meghajtásról az elektromosra), akár 300 km/órás sebességgel is képes száguldani.

A ZEOC RC ugyanazt a lítium-ionos akkumulátor-technológiát használja, mint városi autója, a Nissan Leaf. Bár jelenlegi formájában még nem képes arra, hogy egy versenyt végigvigyen kizárólag elektromos meghajtással, mert nem tud annyi villamos energiát tárolni, Ben Bowlby tervező szerint e típus megszületése döntő lépés a jövő versenyautóinak elektromossá tétele felé. Az új szuperautó bemutatkozását stílszerűen a Le Mans-i versenypályán tartották. A tervek szerint jövőre a Nissan TEOC RC már részt is vesz az embert és gépkocsit próbáló 24 órás versenyen, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.