A világ energia igénye 2050-re megháromszorozódik

A világ energia igénye 2050-re megháromszorozódik a 2000. évihez képest, de még mindig hiányzik a tökéletes megoldás arra, amely feloldaná a kereslet és a kínálat közti különbséget – mondta a Shell 2050-ig szóló energia-forgatókönyvét bemutatva Jeremy Bentham a Shell International Business Environment alelnöke az Energia Dialógus konferencián pénteken Budapesten.

A konferenciát a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont (REKK) és a Shell Hungary Zrt. szervezte.  Az Európai Bizottság (EB) őszre készíti el a 2050-ig szóló energetikai útitervét, amelyről az illetékes miniszterek egy hónap múlva tárgyalnak Gödöllőn – mondta előadásában Mechthild Wörsdörfer az EB Energiaügyi főigazgatóságának osztályvezetője. Magyarország hamarosan elkészül a 2030-ig szóló energetikai tervével, amelyben kiemelt szerep jut az épületek energiafelhasználása csökkentésének, valamint a megújuló energiák részaránya növelésének – erről Kovács Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára beszélt előadásában.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.