A Vatikán támogatja a fenntartható turizmust

A Vatikán üzenettel fordult a világhoz abból az alkalomból, hogy közeledik a Turizmus Világnapja / szeptember 27 / és 2012 a fenntartható energia nemzetközi éve.

Az üzenet a két témát összekötve figyelmeztet arra, hogy a világszerte növekvő turizmusnak is ügyelnie kell az energiafogyasztásra és a környezetre gyakorolt hatására. (Aiolus News) Hangsúlyozza, hogy az energia mértéktelen fogyasztása, az ebből következő szennyezés miatt a turizmusnak is nagy szerepe van a környezeti fenntarthatóság céljának elérésében. A világban nincs korlátlan energiaforrás, nem lehet az okozott károkat, amelyeket a természetes rend manipulációinak negatív hatásai váltanak ki, azonnal kijavítani. A fejlődés nem korlátozódhat egyszerű technikai, politikai, gazdasági paraméterekre, etikai orientációra is szükség van, amely hangsúlyozza, hogy minden növekedésnek az ember és a köz szolgálatában kell állnia. Etikus és felelős turizmus-kultúrára van szükség és ezt csak az emberek mentalitásának megváltoztatásával, új életstílus kialakításával lehet elérni. Szemben a hedonizmussal és a fogyasztói szemlélettel, amely sokszor közömbössé teszi az embereket az okozott károkkal szemben, tiszteletben kell tartani az ember és a természet szövetségét – szól az üzenet, amely kiemeli, hogy az egyháznak is vannak ebben feladatai.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.