Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / A városi fák 5 előnye

A városi fák 5 előnye

Az árnyékok mellet más, sokkal kézzelfoghatób előnyei is vannak a nagyvárosi fáknak. Egyetlen fa többet képes hűteni, mint 10 légkondicionáló, napi 20 órán keresztül működtetve.

A ház nyugati oldalához ültetett fa 5 év alatt 3 százalékos energiamegtakarítást eredményez, 15 év alatt pedig 12 százalékot spórolhatunk. Egy kisebb parknyi fa képes 9-13 százalékkal csökkenteni a terület részecskeszennyezését, a járdára hulló por pedig 27-42 százalékkal lehet kevesebb, mint nyitott tereken. Ha fák vannak a telken vagy a kertben, akkor azok az ingatlan értékének 10-23 százalékát teszik ki. A városban telepített és fenntartott fa költsége 3 év alatt körülbelül 50-100 ezer forintba kerül, közvetlen előnyei értéke azonban ezalatt a 20 millió forintot is elérhetik.

Ajánlott tartalom

Ingyen telepítenek napelemes rendszereket az olasz háztartások

Az olasz kormány 55 milliárd eurót (60 milliárd USD) különített el az Újraindítási rendeleten keresztül, Gazdasági Ösztönöző Intézkedések formájában megvalósuló ösztönzések céljára, hogy segítse az ország gazdaságának a Covid-19 miatti leállítás utáni lassú helyreállítását.