A vágóhídtól mentették meg Európa utolsó vadlovait

Összesen 71 vadló életét mentette meg a Vier Pfoten (Négy mancs) állatvédő szervezet a romániai Duna-deltában. Az állatvédők szerint földtulajdonosok motorokkal terelték össze a rémült állatokat, majd egy elkerített területen egy héten át táplálék és ivóvíz nélkül tartották őket.

Aktivisták munkájának volt csak köszönhető, hogy sikerült leállítani a lovak vágóhídra szállítását. A megközelítőleg harminc órás utazás során több kimerült állat elpusztult, végül 52 lovat szállásoltak el egy farmon. “Ezek a csodálatos állatok a Duna-deltába valók, nem a vágóhídra” – mondta el Robert Hengl, a Vier Pfoten osztrák központú nemzetközi szervezet munkatársa. A román állatvédelmi törvények értelmében pénzbüntetésre ítélték az elkövetőket.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.