A Toyota villámgyorsan megelőzte a Tesla zöld kamionját

Nagyon úgy tűnik, hogy a közeljövőben szerencsére nemcsak a személyautók, hanem a hatalmas teherautók is egyre zöldebbek lesznek.

Elon Musk, a Tesla tulajdonosa alig néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy az amerikai vállalat szeptemberben le fogja leplezni első elektromos kamionját. Erről a titokzatos újdonságról egyelőre szinte semmi konkrétumot nem lehet tudni, a Toyota viszont már most bemutatott egy nagyon is kézzel fogható és ugyancsak igen zöldnek ígérkező nyerges vontatót. A keresztségben Project Portal nevet kapott hatalmas jármű meghajtásáról a Toyota Miraiban lévő hidrogén üzemanyagcella gondoskodik, melyből kettő került a fedélzetre, még pedig egy 12 kWh-s akkumulátorcsomag társaságában. Az ezekből származó energiát egy 680 lóerős és közel 1800 Nm nyomatékú elektromotor hasznosítja. A Toyota zéró emissziós újdonságának össztömege elérheti a 36 tonnát, és egy feltöltéssel mintegy 320 kilométer tehető meg vele. Az üzemanyagcellás high-tech kamiont a Los Angeles-i kikötőben tervezik majd először használatba venni, írta a hvg.hu. 

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.