Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Hibrid meghajtás / A Toyota új virágfajokkal kísérletezik
Tudj meg többet: Hibrid meghajtás

A Toyota új virágfajokkal kísérletezik

Azért, hogy a Prius hibrid gyártása sokkal zöldebb legyen, a Toyota két új növényfajt tervezett, melyek elnyelik a káros gázokat, és segítik a hő kinyelését a légkörből.

A lépés egyenesen tudományos fantasztikum, de ez nem az első alkalom, hogy az autógyártó Istent játszik azért, hogy redukálja a széndioxid kibocsátást.
Toyota Cityben a Tsutsumi üzem köré telepített fű például úgy lett megalkotva, hogy lassabban nőjön – évente csak egyszer kell levágni, míg az előző típusokat háromszor kellett.

A virágok cseresznye, zsálya és gardénia származékai, és speciálisan a Toyota Prius üzem számára lett kifejlesztve. A zsálya levelei egyedülálló tulajdonságokkal rendelkeznek – képesek elnyelni a káros gázokat, míg a gardénia levelek párát teremtenek a levegőben, ezzel csökkentik a felületi hőmérsékletet a gyár körül, így csökken a hűtéshez használt energia mennyisége is, valamint kevesebb széndioxid kerül a légkörbe.

Az üzemnek vannak egyéb zöld kezdeményezései is. Ilyenek például a tetőre szerelt napelemek, a fotokatalitikus festék a külső falakon, a fényvisszaverő csövek, amelyek a belső világításért felelősek, a mosdó világításának automatikus kapcsolórendszere, és a környezetbarát légkondicionáló.

Ajánlott tartalom

Kétszázötven elektromos autót kaptak a kórházak

A magyar kormány támogatásával 249 elektromos autót vásárolt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) a hazai kórházak számára és folyamatban van a működtetésükhöz szükséges 135 állomásból álló töltőhálózat fejlesztése is - közölte a központ főigazgatója a nyíregyházi kórháznak vásárolt kilenc jármű szerdai átadásán.