hirdetes
Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / A Toyota is villanyautót ígér
Tudj meg többet: Elektromos autó

A Toyota is villanyautót ígér

Az autóiparban is igaz, hogy a csordához előbb-utóbb mindenki hozzácsapódik, mivel a külön úton járó gyártók könnyen lemaradnak a versenyben.

A csorda pedig most a Tesla után iramodott: mindenki villanyautót készít, így a Toyota sem maradhat ki.
A japán gyártó egyelőre csak a szándékát jelezte, de ha a japánok tartják magukat a 2020-as határidőhöz, akkor nem lesznek nagyon lemaradva, mondjuk a Volkswagenhez vagy a Mercedeshez képest. A Toyota viszonylag késői bejelentése annak köszönhető, hogy a cég eddig a hibrid és üzemanyagcellás hajtások fejlesztésére koncentrált. Emellett volt egy elég szerencsétlen villanyautós kalandjuk Észak-Amerikában: a Teslától vásárolt hajtással kínált RAV4 EV típust két évig kínálták, de nagyon keveset adtak el belőle, így 2012-ben szakítottak a Teslával, és a villanyautó-gyártással is. A hírek szerint az egységes TNGA padlólemez, amelyet úgy terveztek, hogy hibrid hajtások fogadására is alkalmas legyen, villanyautó-alapnak is alkalmas, így a fejlesztés valószínűleg nem lesz túl költséges a Toyota számára, írja a totalcar.hu.

Ajánlott tartalom

A Teslák ezzel az új akkumulátorral 1,5 millió km-nél is többet futhatnak

Talán a legtöbbünk meglepődött, amikor Elon Musk tavaly megígérte, hogy hamarosan elkészülnek az első olyan Teslák, amelyek akkumulátorcsomagjai akár egymillió mérföldön keresztül is képesek lehetnek kiszolgálni a villanyautókat.