Kezdőlap / Technológiák / Zöld autó / Elektromos autó / A Teslában külön gomb van biológiai fegyver ellen
Tudj meg többet: Elektromos autó

A Teslában külön gomb van biológiai fegyver ellen

Ha szeretne túlélni egy biológiai támadást, és kényelmetlennek tartja a gázálarcot, mostantól van más megoldás is: csak venni kell egyet a legújabb Teslából, a most bemutatott Model X-ből.

A cégalapító Elon Musk bemutatott egy biológiai fegyver elleni gombot, ami “tényleg valódi”. A bemutatón azt mondta, hogy a gomb akkor jöhet jól, ha valamilyen apokaliptikus esemény következik be.

Nyilván nagyrészt csak viccelt: nem túl valószínű, hogy bármilyen jó szűrőkkel is tényleg elég lenne a védekezéshez a Tesla, az viszont simán lehet, hogy kórházi minőségű tisztított levegőt enged be az utastérbe, mondjuk kínai nagyvárosi értelemben vett brutális szmogban.

Musk szerint a Model X légszűrője tízszer jobb, mint egy átlagos autóé, 300-szor jobb a baktériumok, 500-szor az allergének, 700-szor a füst, 800-szor a vírusok kiszűrésében, ami nem kis teljesítmény. Azért ne próbálják ki otthon.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Újabb lépés a teljesen önvezető Teslák felé

A Tesla az elmúlt hónapokban egyre több energiát fektetett abba, hogy a sofőrök vezetés közben pontosabban lássák, hogy miket észlel az Autopilot.