A Tesla oldotta meg Hawaii problémáját

Hawaii éghajlatát a magas hőmérséklet és páratartalom jellemzi. A klímaberendezések telepítése ugyanakkor egyáltalán nem könnyű.

Az áramszükséglet 93,7 százalékát éppen ezért importált fosszilis energiahordozókból, többek között petróleumból és szénből fedezik. Az amerikai szövetségi állam kreatív alternatívákat keres, hogy javítson a helyi diákok tanulási körülményein. Hawaii kormányzója azt követelte az iskoláktól, hogy oldják meg 1000 osztályterem hűtését anélkül, hogy nőne az áramfogyasztás. A megoldást a Tesla szállított, írta a cnet.com. A cég különböző oktatási intézményekbe összesen 300 Powerwall típusú energiatárolót, valamint napelemeket és energiahatékony klímaberendezéseket telepített. Miután az áramot a helyszínen termelik és használják fel, az osztálytermek hűtésére nem kell külön energiát importálni, s a klímaberendezések működéséhez szükséges energia is rendelkezésre áll.

Ajánlott tartalom

500 ezer forintos, komplett napelemes rendszert dobtak piacra

Az amerikai Zendure új AIO 2400 csomagja teljesen integrált erkélynapelemes rendszert kínál 800 watt teljesítménnyel, könnyű telepítéssel és intelligens vezérléssel.