A Tesla Model S lett az év autója

A Tesla Motors-nak van oka ünnepelni, ugyanis elektromos limuzinjukat, a Tesla Model S-t választották a Motor Trend magazin 2013-as év autójának, mely az ipar egyik legszélesebb körben elismert díja.

Ráadásul ez nem az első elismerés amit az elektromos luxusautó kapott, Az Automobile Magazine szintén a Model S-t választotta az év autójának. A Motor Trend úgy nyilatkozott, hogy az idei volt az első alkalom, amikor egyöntetű szavazással született meg a döntés a fődíjról. Az elismerés 64 éves történetében pedig először fordult elő, hogy nem egy hagyományos, belső égésű motorral hajtott autó kapta meg a díjat. Elon Musk, a Tesla Motors társalapítója elmondta, hogy a Model S megalkotásánál az a cél vezérelte a tervezőket, hogy jobb autót készítsenek bármelyik benzinnel működő járműnél. Ennek a hivatalos elismerése fontos lépés a fenntartható technológiákat alkalmazó gépjárművek széleskörű elterjedésében – mondta a cégvezető.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.