A Tesla hozná helyre Puerto Rico villamosenergia-rendszerét

Új alapokra helyezné Puerto Rico villamosenergia-ellátását Elon Musk. A Tesla első embere Twitter üzenetben tudatta, hogy vállalata készen áll a hurrikán sújtotta sziget energiaügyeinek rendezésére.

Ricardo Roselló, a kormányzó, stílusosan válasz twittben jelezte, hogy komolyan érdekli Musk ajánlata. A lényegre törő kommunikáció magasiskolája után, remélhetőleg hamarosan megindul a szerencsétlenül járt sziget áramszolgáltatásának helyreállítása, ami egyúttal annak reformját is jelentené. Puerto Rico villamosenergia-ellátása meglehetősen korszerűtlen és drága rendszerre épül, a nemrég elszenvedett természeti katasztrófa után pedig csak még rosszabb lett a helyzet. Két héttel a Maria hurrikán elvonulása után, még mindig csak minden tizedik ember részére tudják biztosítani a szolgáltatást, és ez az a helyzet, melyben még a kormányzati tisztviselők sem kivételezettek. Elon Musk és csapata most ajánlatot tett: ha már így járt a sziget, a drámai alkalomból lehetőséget kovácsolva, átállhatnának a napenergiára.

Musk azzal érvel a puerto ricoiaknak, hogy napenergiára váltással nem csak hogy újra áramhoz jutna a sziget lakossága, hanem egyúttal meglépnék a megújuló fordulatot is. Ebben van is valami. A szigetnek most növelnie kellett olajimportját, hogy abból állítsanak elő elektromos energiát, és ez növelte az amúgy sem alacsony villanyszámlák összegét is. Több helyi lakos azt nyilatkozta, hogy a havi áramszámlájuk összege a 250 dollárt, azaz a kb. 65 000 forintot is elérte. A techguru azt ajánlja, a Tesla napelemes termelők telepítésével megoldja az energiaellátást, egyúttal az energiafordulat útján is – vélhetően – visszafordulhatatlanul elindítja Puerto Ricot. Igaz, azt Musk is jelzi, hogy ekkora projektet még sosem vállalt be a Tesla, ám szerintük a technológiának nincsen felső kapacitáskorlátja. A Tesla korábban valóban létesített naperőműveket, például a Hawaiihoz tartozó Kauai szigetén. A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk a gazdaságos napelemes rendszert, 500 ezerért árulják!

A Zendure 500 ezer forintért árulja a napelemes rendszerét, amely az erkélyre telepíthető.