A Tesla betör Kínába

A Tesla Kínában is forgalmazza majd elektromos sportautóit, sőt nagyra törő tervei között szerepel, hogy a kontinensnyi országot elektromos töltőállomásokkal hálózza be – legalábbis ezt nyilatkozta Elen Musk, a Tesla vezérigazgatója Pekingben, amikor megnyílt a Tesla első kínai autószalonja.

Kína még mindig a világ egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága, és a városi középosztályt már a környezetvédelem is foglalkoztatja, főleg, hogy a kínai nagyvárosok levegője annyira szennyezett, hogy gyakran a napot sem látni a szmog és a pár miatt. Persze kérdés, hogy a kínai középosztálybeliek közül hányan engedhetik meg maguknak a Tesla sportkocsiját, ami 115 ezer dollárba, azaz közel 25 millió forintba kerül.

Musk szerint a kínai állam is támogatja az elektromos autók elterjedését, ezért 2015-ben el is kezdik a gyorstöltőhálózat kiépítését, és országszerte lesznek majd autószalonok, amikben az elektromos luxusautót forgalmazzák majd.

Amerikában azonban már most el lehet jutni az egy töltéssel körülbelül 400 kilométerre jutó Teslákkal a keleti parttól a nyugati partig, miután a New Jersey-i Trentonban átadták a cég századik töltőállomását. A 480  voltos töltőkkel fél óra alatt 240 kilométernyi táv megtételéhez elegendő energiával lehet feltölteni a Teslákat, ráadásul egyelőre mindez egyetlen centbe sem kerül az autók tulajdonosainak.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.