A Tesla bemutatja a jövő háztartási akkumulátorát

Április harmincadikán végre kiderül, mire jutottak Elon Musk boszorkánykonyhájában.

A Tesla Motors április harmincadikán bemutatja az otthonra és a széleskörű felhasználásra szánt akkumulátorait, derül ki a befektetőknek és elemzőknek küldött e-mailből. A Jeffrey Evanson által küldött levél úgy fogalmaz: a vállalat részletesen elmagyarázza saját megoldásának előnyeit és azt, hogy a korábbi telepek ehhez képest miért nem rúghatnak labdába.

A jelenleg saját lítium-ion akkumulátorait használó Elon Musk  februárban a gazdasági évértékelőjén beszélt először arról, hogy nagy dobásra készülnek. Március harmincadikán Twitteren is jelezte, hogy hamarosan egy teljesen új terméket mutatnak be a Tesla márkanév alatt, ami nem egy új autót jelent majd.

Az otthoni használatra szánt telepeket két éve tesztelik 250 amerikai háztartásban, Kaliforniában. Ezeket konkrétan a Solarcity Corp. gyártja, aminek szintén Elon Musk a vezetője. Az április végi bejelentésen szóba kerülhet még az az öt milliárd dolláros óriásgyár is, amit Musk Nevadában épít azzal a céllal, hogy megduplázhassák a világ akkumulátor-gyártási kapacitását.

forrás: itcafe.hu

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.