Kezdőlap / Technológiák / Épületek / A tengeri szélerőművek 37 millió háztartást láthatnak el 2020-ra
Tudj meg többet: Szélenergia
A teljes tengeri szélenergia kapacitás összetett éves növekedési rátája a 32%-ot is elérheti a következő évtizedben. – derült ki az ODS-Petrodata energia-tanácsadó cég új jelentéséből.

A tengeri szélerőművek 37 millió háztartást láthatnak el 2020-ra

A teljes tengeri szélenergia kapacitás összetett éves növekedési rátája a 32%-ot is elérheti a következő évtizedben. – derült ki az ODS-Petrodata energia-tanácsadó cég új jelentéséből.

A Nemzetközi Tengeri Szélenergia Piac jelentése azt jósolja, hogy 2020 végére a globális tengeri szélerőmű kapacitás eléri az 55 gigawattot (GW). A jelenlegi beépített teljesítőképesség mindössze 2 GW.  Az ODS-Petrodata adatbázisában található több, mint 700 projekt elemzésén alapul az az előrejelzés, miszerint mostantól 2014-ig az ágazat beruházási kiadásai meghaladják a 61.4 milliárd dollárt. 2016-2020-ig a teljes beruházási kiadások pedig megduplázódhatnak.

“Bár a hitelválság és az egyéb megszorítások megedzették a piacot, ez egy egyértelműen hatalmas üzleti lehetőség.”- mondta David Gault, az ODS-Petrodata megújuló energiákért felelős menedzsere. “Ezek kiterjedt ipari projektek, megépítésük hatalmas felszereltséget, munkaerőt és innovációt kíván. Ez az időszak remek időzítés más ágazatok vállalatainak is -mint például a tengeri olajjal és a gázzal foglalkozó szervezeteknek-, hogy fel tudják mérni, vajon megragadhatják-e a lehetőséget.”

A beszámoló szerint az új belépők máris átlépték az akadályokat.
Több felemelkedő európai tengeri turbinagyártó vállalat hívja majd ki a hatalomért folyó harcra a Siemens-t és a Vestas-t az elkövetkező években. A későbbiekben csatlakozik egy halom ázsiai gyártó, ezen belül a dél-koreai konglomerátumok, mint például a Hyundai Heavy Industries és nem kevesebb, mint 10 kínai cég.  Az Egyesült Királyság vezető szerepe kétségtelen. Németország további lazasággal halad afelé, hogy 2014-től ipari szuperhatalom legyen. Ráadásul hosszabb távon Kína és az USA is igen jelentős szereplőknek számítanak.

Ajánlott tartalom

Hogyan nullázhatom a villanyszámlám?

Az egyik lehetséges válasz a napelemek.