A Szigeten is tekerve tölthetjük a mobilunk

Nyári fesztiválkörútjának újabb állomásához érkezik az MVM Energia 2.0 programja; augusztus 8-tól a Szigeten várja az érdeklődőket az interaktív tárlat.

 A VOLT-on és Balaton Soundon már több ezer fesztiválozó volt kíváncsi az „MVM Energiaszigetre”, ahol az atomenergiát a középpontba helyező tárlaton kívül napenergiás sörhűtéssel és mobiltöltős kerékpárral is találkozhattak. A Paksi Atomerőmű négy blokkjának eredetileg tervezett élettartama 30 év, ezért a korábbi elképzelések szerint 2012-2017-ig működhetett volna. Az erőmű 2000 megawattnyi kapacitást jelent a villamosenergia-rendszerben, azaz az ország több mint 40%-át látja el árammal. Az interaktív tárlat egyik legfőbb célja, hogy a fiatalok kézzelfogható tájékoztatást kapjanak az üzemidő-hosszabbítás és bővítés biztonságos és gazdaságos megvalósításáról, illetve megismerkedhessenek Magyarország legtisztább, CO2-kibocsátás nélkül előállított energiájával, ami nem szennyezi széndioxiddal a környezetünket. A kamion leglátványosabb eleme egy valósághű vezérlőpult, melynek segítségével a látogatók maguk is megtapasztalhatják, többek között hogyan nő az áram ára és az energiarendszer széndioxid-kibocsátása, ha virtuálisan csökkentik a szimulált atomerőmű teljesítményét.

 
Az MVM Csoport – Magyarország legnagyobb nemzeti energetikai vállalatcsoportja – azonban nemcsak az atomenergia, hanem a megújuló energia fontosságára is szeretné felhívni a figyelmet: két buli között az „Energiasziget” nap- és szélenergiával működtetett „Chill Out Sarokkal”, valamint kerékpárral hajtható mobiltöltési lehetőséggel is várja az érdeklődőket. „A tavasszal indult Energia 2.0 program olyan népszerű, hogy folyamatosan kapunk meghívásokat az ország különböző pontjaiból. Örülök, hogy ekkora a nyitottság a megújuló energia és a CO2 – mentes atomenergia iránt.” – mondta Felkai György, az MVM kommunikációs igazgatója. Az MVM Csoport a Szigeten sztársportolókkal is várja az érdeklődőket; a 0. napon, kedden 12 és 15 óra között az MVM Paks, az idei nemzetközi kupasorozatban legtovább jutott magyar labdarúgó csapatának három játékosa, Éger László csapatkapitány, Böde Dániel házi gólkirály és Vayer Gábor tartanak tárlatvezetést az atomerőmű kamionjában. A Sziget 3. napján, pénteken Kovács Antal, alias „Atom Anti” olimpiai bajnok judo-s látogat ki az Energiaszigetre, s áll be egy délután erejéig tárlatvezetőnek.

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.