A szeretet erejével működik az Valentin napi szobor

A kocka alakú szobor ötvözi a környezetbarát technológiát, az emberi energiát és a művészetet, egy csipetnyi köztéri szórakozással, írja az inhabitat.com.

A fényes „BIG  love NYC” sorban a negyedik Valentin napi köztéri látványosság a Times Square-en. A szobor megtöri a tér fényeit, és a fényjátékhoz társul még a szerkezet közepén rózsaszínen vibráló szívalak. Tőle pár méterre található egy hengeres oszlop, tetején egy szív alakú, „Érints meg!” feliratú panellel, melyre ha ráhelyezzük tenyerünket, a LED-es fényű szív „dobogni” kezd. A mulatság része abban rejlik, hogy a minél több emberi energiát érzékel az oszlop, annál több jut abból közvetlenül a szoborhoz, és annál fényesebben és erősebben pulzál a rózsaszín fény. Így hát több ember egyszersmind több szeretet is jelent New York szívében.

A projekt a Bjarke Ingels Group (BIG) kezdeményezése volt, akik a Local Projects-szel együttműködve alakították ki a szobor „játék” részét. A Flatcut felelt a 400 db átlátszó rúd legyártásáért, a Zumtobel Lights biztosította az energiatakarékos LED izzókat, végül a Silman Associates tervezte meg a kompozíció szerkezetét. A BIG love NYC-ről február 6-án rántották le a leplet, és egészen február 29-ig látható lesz a New York-i TKTS lépcsőinél.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.