A szélenergia egyharmadát nem használják a kínaiak

A pekingi kormány arra kényszeríti a felhasználókat, hogy övezetektől függően 5-15%-os kvótáig használják fel a szélenergiát. Kína elnyerte a világ első számú szélenergia potenciálú ország titulusát, a láthatóan kielégítetlen fejlesztési éhségnek és a 2011 év végéig már telepített 62,4 GW-nak köszönhetően. (Aiolus News)

Mindezen cím ellenére azonban az ország igen sok nehézségbe ütközik a saját energiája elosztása terén, annyira, hogy a megtermelt szélenergia egy harmadát egyáltalán nem használják fel. A hiba egyrészt a termelői és a fogyasztói zónák közötti kapcsolatok hiányában, másrészt a kWh árainak a szén által megtermelt elektromosságénál jóval magasabb árában van. A probléma megoldására a pekingi kormány elhatározta, hogy a legnagyobb országos felhasználókat arra kötelezi, hogy energiájuk egy részét a zöld energiatermelőknél szerezzék be. Ennek megfelelően egy új rendeletet készítenek elő, amely szerint a State Grid Corporation of China és a China Southern PowCo vállalatokat, kötelezik, hogy energia szükségletük 5-15 %-át a kínai szélenergia létesítmények által termelt energiából szerezzék be. Azonban a kérdés valódi és teljes megoldása az lenne, ha a kormány várna néhány évet, és az alatt kiépítené a magas feszültségű hálózatot, amely megfelelne az új igények által megkövetelt elektromos hálózatnak.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.