Alternatív energia logó
csatlakozzFacebook Twitter napenergia szelenergia vizenergia hidrogen geotermikus-energia bioenergia
Bemutatkozás
Technológiák
epuletek energiagazdalkodas zold-auto zoldinfo elektromos-ketkereku zold-informatika haztartasi-eszkozok szorakoztatoelektronika telekommunikacio Rovatok zoldtrendEsemények

palyazatok-felhivasok

hirdetés

Tudj meg többet: Napenergia

Technológiák » Épületek » Napkollektor, Napelem, Napcella

A szektorba fektetett pénz fele a megújuló energetikába érkezik

forrás: smartinvest.hu
Megjelenés: 2016.02.27., 02:14   Utolsó módosítás: 2016.02.27., 02:14

Adójóváírások és kormányzati támogatások révén nagymértékben nő a tiszta energiába való befektetések száma. A megújuló energetika egyrészt hatalmas üzlet, másrészt szükséges lépés ahhoz, hogy a vállalatok képesek legyenek lépést tartani a piaci verseny résztvevőivel.

2016-ban 100 Paksi Atomerőmű kapacitásának megfelelő napelemes rendszert telepítenek világszerte a smart energy management filozófiájának jegyében. A megújuló energiaforrások egyre hangsúlyosabb integrálása mind termelői, mind fogyasztói oldalon az energiahatékonyságra fókuszál. Az Ernst & Young globális szervezet legújabb kimutatása szerint a nemzetközi befektetők az eddigiekhez képest jóval nagyobb arányban fektetnek szél- és napenergiába, s fokozatosan eltávolodnak a környezetszennyező fosszilis energiahordozóktól.

Az amerikai piacot vizsgálva, Matt Rennie, az Ernst & Young energiaügyi szakértője elmondta, hogy a szél- és- napenergiát érintő adójóváírások öt éves meghosszabbításának köszönhetően továbbra is a zöld energia iparágat támogató beruházások növekedése lesz a jellemző. Afrikában és a Közel-Keleten szintén a megújuló energiaforrások szerepelnek az érdeklődés középpontjában befektetői oldalon.

Matt Rennie elmondása szerint a nemzetközi szintű energiareformok egy láncreakcióhoz hasonlóan, egymás után ösztönzik a régiókat a megújuló energiába való befektetésre.

forrás: smartinvest.hu


CÍMKÉK:
 

Hozzászólok a cikkhez

Hozzászólás beküldéséhez be kell jelentkezni.

Nincs még hozzászólás.


2016. augusztus 25. csütörtök
   
Keresés az oldalon:
ok
Videók
Cégadatbázis
Álláskereső
Kínál
Keres
Álláshirdetés feladása
Partnereink
Tudtad-e fejléc

Berlin- Budapest oda- vissza út személyenként 200- 250 kg széndioxid kibocsátást jelent.

Tudtad-e gomb
Tudtad-e lábléc
promovideo
hirdetés
hirdetés