A Siemens bezárja napenergiás üzletágát

A Siemens kénytelen bezárni napenergiával foglalkozó üzletágát, miután nem talált rá vevőt. Az üzletágat még 2009-ben vásárolták 284 millió euróért, és a bezárása további 50 millió euró körüli összegbe fog kerülni – a társaság legfrissebb számításai szerint.

A teljes pénz egy részvényre vetítve kevesebb, mint 40 eurócent, míg az árfolyam csaknem 80 euró, ráadásul lehetett arra számítani, hogy ha sikerül is értékesíteni a leányvállalatot, arra csak a bekerülési érték alatt kerülhet sor, így a most biztossá váló veszteség már részben beárazásra került. Az üzletág sikertelenségéhez mindenképp hozzájárult, hogy az elmúlt évek alatt a napelemek ára felére esett, többek között az erős kínai konkurencia hatására, ami miatt a felmerült behozatali korlátozások bevezetése is, írja a vg.hu.

Ajánlott tartalom

Az INA megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos új stratégiai projektekre vonatkozó szerződéseket írt alá

Az INA horvát olajipari vállalat két szerződést írt alá, egyik egy zöld hidrogénüzem építésére vonatkozik a rijekai finomítóban, a másik egy biometán-előállító létesítményre Sziszekben - közölte a vállalat az MTI-vel kedden. A két új stratégiai projekt együttes értéke 98 millió euró, és várhatóan 2026-ra készül el.