Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / A Schneider Electric-kel minden óra a Föld Órája
A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája idén is csatlakozik a minden évben március utolsó szombatján megrendezett Föld Órája elnevezésű kezdeményezéshez.

A Schneider Electric-kel minden óra a Föld Órája

A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája idén is csatlakozik a minden évben március utolsó szombatján megrendezett Föld Órája elnevezésű kezdeményezéshez.

Az esemény keretében helyi idő szerint este fél 9-kor a nagyvárosok jelentős épületei egy egész órára sötétségbe borulnak, az emberek pedig világszerte lekapcsolják avilágítást otthonaikban. Ezzel ünneplik azt az egy dolgot, amely
mindannyiunk közös tulajdona – bolygónkat, a Földet. A világ összes energiafelhasználásának 72%-át kezelő Schneider Electric minden dolgozóját és részvényesét bátorítja, hogy 2010-ben is csatlakozzon a Föld Órájához.

A Föld Órája példamutató kezdeményezés, hogy az energiatakarékosság témakörében az egyéni viselkedés fontosságára irányuljon a figyelem. A fenntartható fejlődés azonban a hatékony energiamenedzsmenttel kezdődik, így az egyéni viselkedés mellett kiemelkedő fontosságú az integrált energiamenedzsment rendszerek használata. Ebben segítenek az energiatakarékosságot leghatékonyabban célzó automatizált rendszerek, amelyek megbízhatóak, és kevesebb erőfeszítést igényelnek a felhasználóktól. A Schneider Electric célja, hogy intelligens technológiáival minimalizálja a használat közbeni energiaveszteséget, az egyének felelős energiafogyasztásra való ösztönzésével egy időben.

A Föld Órája megfelelő alkalom, hogy gondoljunk azokra is, akik nem olyan szerencsések, hogy van lehetőségük lekapcsolni a világítást. Még 2 milliárd ember zavartalanul használhat villanyáramot, 1,6 milliárd embernek egyáltalán nincs hozzáférése villamos energiához. A Schneider Electric 2009-ben 260.000 háztartásban tette lehetővé a villamos energia használatát, 2150 fiatalnak adta át az elektromos rendszerek kiépítéséhez szükséges tudást és 150 új vállalkozást támogatott.

Ajánlott tartalom

Betétdíjas üvegvisszaváltó rendszer jöhet?

A betétdíjas üvegvisszaváltási rendszer bevezetésének lehetőségéről szóló kutatás eredménye szerint a megkérdezettek jelentős része a visszaváltó automaták elhelyezését támogatja, melyeket elsősorban nagyáruházakban látnának szívesen - hangzott el hétfőn a veszprémi Pannon Egyetemen a kutatás eredményeit bemutató rendezvényen.