Kezdőlap / Rovatok / Energiagazdálkodás / A Schneider Electric-kel minden óra a Föld Órája
A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája idén is csatlakozik a minden évben március utolsó szombatján megrendezett Föld Órája elnevezésű kezdeményezéshez.

A Schneider Electric-kel minden óra a Föld Órája

A Schneider Electric, az energiamenedzsment globális specialistája idén is csatlakozik a minden évben március utolsó szombatján megrendezett Föld Órája elnevezésű kezdeményezéshez.

Az esemény keretében helyi idő szerint este fél 9-kor a nagyvárosok jelentős épületei egy egész órára sötétségbe borulnak, az emberek pedig világszerte lekapcsolják avilágítást otthonaikban. Ezzel ünneplik azt az egy dolgot, amely
mindannyiunk közös tulajdona – bolygónkat, a Földet. A világ összes energiafelhasználásának 72%-át kezelő Schneider Electric minden dolgozóját és részvényesét bátorítja, hogy 2010-ben is csatlakozzon a Föld Órájához.

A Föld Órája példamutató kezdeményezés, hogy az energiatakarékosság témakörében az egyéni viselkedés fontosságára irányuljon a figyelem. A fenntartható fejlődés azonban a hatékony energiamenedzsmenttel kezdődik, így az egyéni viselkedés mellett kiemelkedő fontosságú az integrált energiamenedzsment rendszerek használata. Ebben segítenek az energiatakarékosságot leghatékonyabban célzó automatizált rendszerek, amelyek megbízhatóak, és kevesebb erőfeszítést igényelnek a felhasználóktól. A Schneider Electric célja, hogy intelligens technológiáival minimalizálja a használat közbeni energiaveszteséget, az egyének felelős energiafogyasztásra való ösztönzésével egy időben.

A Föld Órája megfelelő alkalom, hogy gondoljunk azokra is, akik nem olyan szerencsések, hogy van lehetőségük lekapcsolni a világítást. Még 2 milliárd ember zavartalanul használhat villanyáramot, 1,6 milliárd embernek egyáltalán nincs hozzáférése villamos energiához. A Schneider Electric 2009-ben 260.000 háztartásban tette lehetővé a villamos energia használatát, 2150 fiatalnak adta át az elektromos rendszerek kiépítéséhez szükséges tudást és 150 új vállalkozást támogatott.

Ajánlott tartalom

Február végéig lehet szavazni az Európai év fája magyar jelöltjére

Február 29-ig lehet szavazni az Európai év fája elnevezésű verseny magyarországi jelöltjére, a kaposvári Szabadságfára.