A rendőrség elektromos motorokra vált

A Londoni rendőrség úgy döntött, hogy a nép védelme mellett megcélozzák a környezetvédelmet is, ugyanis átváltanak elektromos motorok használatára. A Metropolitan Police új járgánya a 2011 Zero DS lesz.

A Londoni rendőrség bejelentette, hogy teszteli a Zero Dual Sport motort, melyet a Zero Motorcycles tervezett. Egy Motorcycle Taskin Team névre hallgató csapat fogja a motorokat használni a BikeSafe és ScooterSafe programok keretein belül. Mick Cheeseman, a csapat őrmestere szerint a motorokat “mindennapi rendőri kondíciók között” tesztelik, hogy alkalmas-e a használatuk széles körben. A Zero Motorcycles Europe igazgatója, Edwin Belonje reméli, hogy a rendőrség elégedett lesz az általuk kifejlesztett motorral és néhány éven belül rendszeresített eszköz lesz az országban. A Zero DS megmutathatja a rendőrségnek az elektromos járművek előnyeit, mint a halkságot, és az alacsony fenntartási költségeket. A Londoni akció nem egyedülálló, ugyanis a Scotts Valley-i rendőrség Kaliforniából már használta a Zero DS-t titkos őrjáratokhoz. Lehet nálunk sem ártana pár halkan suhanó járőr a jobb felderítési statisztikák érdekében.

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.