Kezdőlap / Rovatok / Zöldinfó / Környezetvédelem / A Puma új környezetbarát kollekciója afrikai csapatok számára

A Puma új környezetbarát kollekciója afrikai csapatok számára

A német Puma sportruházati óriás nemrég leleplezte „egységes afrikai felszerelését”, melyet a kontinens csapatai az Afrikai Nemzetek Kupájának, illetve a Világbajnokság döntőinek összecsapásain viselhetnek.

A kollekció célja, hogy segítsen felhívni a figyelmet a környezet védelmére. A sorozatot Nairobiban mutatták be, ahol a német cég bejelentette, hogy partnerségre lépett az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi Programjával (UNEP), hogy támogassa a Biodiverzitás Nemzetközi Évét.

A kameruni sztárcsatár, Samuel Eto’o csapata azon 12 csapat között van, akiket a Puma szponzorál az Afrikai Nemzetek Kupája döntőin. Az African Cup Of Nations Angolában zajlik, január 10-én kezdődött és a hónap utolsó napjáig tart.

A Puma vezérigazgatója, Jochen Zeitz elmondta, az új mezek felhasználását jóváhagyta a FIFA, mint harmadik szett, melyet viselhetnek a csapatok, ha egyezés van a mezek között a Nemzetek Kupáján és a Világbajnokságon.
„2010-ben Afrika lesz a világ labdarúgó-központja. A Puma egyedi mezeket készített a sokszínű afrikai nemzeti csapatok részére, míg egységet közvetít a játékosok és a szurkolók felé is, a közös cél érdekében.” – fejtette ki Zeitz egy sajtótájékoztatón. -„A biológiai sokféleség és az élet védelme nagyon nagy kérdés, nem csak Afrikában, hanem világszerte. Büszkék vagyunk arra, hogy az UNEP partnereként felhívhatjuk a figyelmet erre.”

A felszerelésekből replika mezek is készültek melyeket Ghánában, az Elefántcsontparton, Dél-Afrikában és Kamerunban is lehet kapni, hozzá illő rövidnadrággal.
Zeitz elmondása szerint az eladásokból befolyt összeget az afrikai biodiverzitás védelmével kapcsolatos projekteknek adományozzák majd.

Ajánlott tartalom

500 szárazföldi állatfaj kipusztul 20 éven belül

A vadállat-kereskedelem és más emberi tevékenységek hatásai felgyorsították a szárazföldi gerincesek kipusztulásának folyamatát: több száz faj már kihalt és jóval több áll a kihalás szélén - állapította meg a Stanford Egyetem tudósai vezette kutatócsoport legújabb tanulmányában.