A Porsche és az Audi is elektromos autót fejleszt

A német Manager Magazine-nak adott cikke szerint a Porsche, a Mercedes és az Audi is elektromos autón dolgozik válaszul a Tesla Model S-ére. A Porsche elnöke, Matthias Müller azt nyilatkozta, hogy a cég egy teljesen elektromos autón dolgozik, ami az általuk kifejlesztett Modular Standard Platformra (MSB) épül, és hasonlóan néz ki, mint a Panamera, a már gyártásban lévő hibrid-elektromos autó.

A kocsiban „fejlett akkumulátor lesz, ami teljesítményben és hatótávolságban is összemérhető a Model S-sel” – írja az Autocar UK. A Porsche célja, hogy az autó menetsúlya kisebb legyen, mint a Tesla Model S 2100 kilogrammja. A kocsi viszont nem jelenik meg leghamarabb 2018 előtt.

A Mercedeshez közel álló formások is elismerték, hogy a vetélytársuk a Tesla, viszont ők sem kapkodják el a dolgokat: a teljesen elektromos szedán nem készül el 2021 előtt. A Gas2 blog szerint a gyártó akkumulátora egyelőre túl nagy, egyetlen modelljükbe sem fér bele.

Az Audi már be is jelentette a Q8 e-tront, szintén Tesla-trónfosztót, amit 2017-ben dobnak majd piacra. A piaci elemzők szerint viszont a Q8 nem a Model S-sel versenyez majd, sokkal inkább a Model X SUV-val, amit 2015 márciusában dob majd piacra az amerikai cég.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.