Kezdőlap / Technológiák / Szórakoztatóelektronika / A plazmatévékhez túl sok energia kell – betiltják a gyártásukat?
Tudj meg többet: TV

A plazmatévékhez túl sok energia kell – betiltják a gyártásukat?

A tetemes energiafelhasználás miatt az Európai Bizottság betiltaná egyes plazma televíziók gyártását – számolt be a brit Daily Telegraph az információforrás megnevezése nélkül.

A lap szerint az uniós tagországokban folyamatban van a televíziók energiafogyasztására vonatkozó határértékek meghatározása. A bizottság tervei szerint betiltanák azoknak a modelleknek a gyártását, amelyeknek az energiafelhasználása túllépi a megszabott határt. Szakértők szerint a plazma tévék négyszer annyi energiát fogyasztanak, mint a hagyományos katódsugárcsöves televíziók.

A tilalom nem vonatkozna az LCD technikával előállított laposképernyős televíziókra, mert azok kevésbé terhelik a környezetet, mint a plazma tévék.

Ajánlott tartalom

Belefulladunk az elektronikai hulladékba

Évente mintegy 50 millió tonna elektronikai hulladék keletkezik világszerte, megoldás lehetne az „urban mining” kiterjesztése.

Nincs hozzászólás

  1. Furcsa, mert épp egy plazma tv-t forgalmazó cég hirdette múltkor büszkén, hogy alacsony a fogyasztása és energiatakarékos… LEhet az LCD lobbi van a háttérben?

  2. Nem tudom, mindenesetre én LCD tévét vettem. Bár nem emiatt 🙂

  3. Fasza én meg kb 3 éve vettem plazmát, akkor senki nem mondta nekem hogy ennyit fogyaszt.

  4. Pedig a plazma Tv tényleg sokat fogyaszt…mi is 3 éve vettünk egy ilyen tv-t és az előző tv-hez képest…hát több volt a számla is…3-4szer annyit fogyaszt…és szerencsétlenségünkre állandóan elromlik…így már emiatt sem érdemes ezt venni, akkor inkább az LCD Tv-k!