A palesztinok egymilliárd dolláros energiaüzletről tárgyalnak Moszkvával

Egymilliárd dolláros energiaüzletről tárgyal Moszkvában a csütörtökön négynapos látogatásra érkezett Mahmúd Abbász palesztin elnök, értesült a The Jerusalem Post című angol nyelvű izraeli lap.

Abbász csütörtökön Dmitrij Medvegyev miniszterelnökkel folytatott megbeszéléseket a nagyszabású megállapodásról, amely a gázai partoknál lévő földközi-tengeri földgázvagyon kiaknázását is tartalmazza. A Gazprom nevű orosz gázkitermelő óriásvállalat harminc milliárd köbméter földgáz kitermelését tervezi a palesztin partoknál az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség szerint. Ugyanakkor az orosz Technopromexport egy olajüzletet tervez a ciszjordániai Rámalláhban. Egyelőre nem világos, hogy mennyire előrehaladottak a tárgyalások Oroszország és a Palesztin Hatóság között. Moszkva a szovjet időkben a palesztinok szoros szövetségese volt, de a Szovjetunió összeomlása után lazábbá váltak kapcsolatai a palesztin vezetéssel. Abbász látogatása során találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel és számos politikai és vallási vezetővel.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.