A klímaváltozás elleni harcban nem szabad figyelmen kívül hagyni a népességnövekedés kérdését, hiszen ez is felelős a Föld minden egyes problémájáért - véli Jane Goodall főemlőskutató.

A népességnövekedés korlátozását támogatja Jane Goodall

A klímaváltozás elleni harcban nem szabad figyelmen kívül hagyni a népességnövekedés kérdését, hiszen ez is felelős a Föld minden egyes problémájáért – véli Jane Goodall főemlőskutató.

A világhírű brit tudós nagyon frusztrálónak tartja, hogy az emberek nem akarnak foglalkozni ezzel a témával. “Ha kevesen volnánk, nem lennének olyan jelentősek az általunk tett rossz dolgok, és Földanya megbirkózna velük. Ezért is kell elgondolkodni a népességnövekedés korlátozásáról” – fejtette ki véleményét Goodall.
A 75 éves brit kutatónő, aki a hatvanas években csimpánzokkal végzett vizsgálataival vált világhírűvé, az Optimum Population Trust (OPT) brit jótékonysági szervezet fővédnöke. Az OPT szeretné elérni, hogy stabilizálódjon, majd végül csökkenjen Nagy-Britannia és a világ népességének száma. Többek között a jobb szexuális nevelésért és a családtervezés nagyobb támogatásáért szállnak síkra.

“Felelőtlenség, ha nem javítunk az emberek életén, ha nem segítünk a nőknek, hogy gyermekeik életben maradjanak, ha nem nyújtunk segítséget a családtervezésben” – mondta Goodall.
Az OPT célja, hogy 2050-ig a világ népességének 2,3 milliárdos megjósolt növekedését 1,3 milliárdra csökkentse. Így 2050-ben az ENSZ szerint becsült 9,1 milliárd ember helyett “csupán” nyolc milliárd ember élne a Földön.

Ajánlott tartalom

Környezetre nem káros szerekkel takarítják Budapestet

A héten éjszakánként, 23 óra 30 perc és 4 óra 30 perc között folytatódik Budapest tavaszi nagytakarítása a Váralagút, a Lánchíd, a városligeti Zielinski híd és a Szabadság híd megtisztításával - tudatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. az MTI-vel közleményben hétfőn.