A németeknél a háztartási gépek is takarékosak

Mindegy, hogy hűtőszekrény vagy mosógép, a németek a háztartási gépek vásárlásánál különösen figyelnek az energiatakarékosságra – derül ki a GfK német piackutató egyik felméréséből.

Ezzel a Németországban tavaly vásárolt egy-egy háztartási gép átlagos energiafelhasználása évente 215 kilowattóra volt, ez 13 százalékkal kevesebb a 246 kilowattórás európai átlagnál. Az Európában eladott háztartási gépek energiaszükséglete az elmúlt öt évben 7 százalékkal csökkent. Az energiahatékonyság terén különösen a spanyolok léptek nagyot előre – derül ki a GfK vizsgálatából.

Ajánlott tartalom

Csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen - közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.