A nem újratölthető elemet is újratölti egy kütyü

Azt hitte, csak az újratölthető elem újratölthető? Igaza volt, de mostantól téved: az egyszer használatos elemekben is bőven marad még kapacitás, miután lemerültek – azaz már nem tudják meghajtani mondjuk a diktafont. A Batteriser nevű startup 2,5 dollárért, 700 forintért árul majd egy kütyüt, amivel 800 százalékosra húzható fel egy eldobható elem élete.

A normál használattal csak az elemek 20 százalékát lehet kihasználni, a kütyüvel viszont a maradék nyolcvan százalékhoz is hozzá lehet férni. A Batteriser kütyüiben DC/DC-konverter nevű elektronika van: az elem egyre csökkenő feszültsége táplálja, 1,5 voltotot mindenképpen kinyer az belőlük, amíg azok teljesen ki nem merülnek. A technológia nem új, viszont most először sikerült olyan kicsire összepréselni, hogy a magassága nem nagyobb, mint egy megszokott elemé. A kütyüt szeptembertől lehet majd kapni, négyes csomagban 10 dollárért.

forrás: index.hu

Ajánlott tartalom

Ez a világ legzöldebb fesztiválja?

2023-ban június 1. és június 3. között tartották meg a NorthSide Festivalt, amely a világ egyik legfenntarthatóbb kulturális rendezvénye.