A napenergiával működő hallókészülék

Bárki, aki ismeri a hallókészülékeket, tudja, hogy két dologra van nagy szükség hozzájuk: az egyik a pénz, a másik az akkumulátor.

Szerencsére egy humanitárius projekt célja, hogy sokkal olcsóbbá és környezetkímélőbbé tegye ezeket az orvostechnikai eszközöket. A Solar Ear egy olyan brazil cég, mely létrehozza az alacsony költségű hallókészülékeket. Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy a készülékek napelemekkel működnek. A szerkezetek nem csak hogy sokkal megfizethetőbbek, mint a hagyományos hallókészülékek, csökkentik a fosszilis tüzelőanyagokra alapozott energiatermelés szükségességét, és komolyan visszafogják a hulladékképződést is.

A Solar Ear alkotója, Howard Weinstein úgy tervezte meg a digitális hallókészüléket, hogy az képes legyen két újratölthető AA elemmel működni. A használójának egyszerűen annyi a dolga, hogy belehelyezi az elemeket a tenyérnyi napelemes töltő belsejébe, tölti kb. hat-nyolc órán át, hogy a készülék teljesen feltöltődjön. Az elemek ezután töltik majd a hallókészüléket, ami kényelmesen elfér a fül belsejében. Az elemek jellemzően egy hétig működnek kifogástalanul, mielőtt újra kellene tölteni őket napfénnyel. Amellett, hogy az eredő erő tiszta, megújuló forrásból származik, az elemek élettartama két-három év, míg a hagyományos hallókészülékek elemeit hetente kell kicserélni.

Míg a Solar Ear minden bizonnyal jó hírként szolgálnak, óriási lehetőséget kínál az elszegényedett emberek számára is. A napenergiával működő készülék azok számára is megoldást jelentenek, akiknek nincs hozzáférésük a villamos energiához. Alacsony ára (kb. 17.000 Ft) a másik jó hír. A társaság munkahelyeket teremt a siket közösség tagjai számára is: a Solar Ear minden munkavállalója süket. Plusz, a tényleges termék maga nem szabadalmaztatott, vagyis más cégek is tervezhetnek és gyárthatnak hasonló, alacsony költségű hallókészülékeket.

Solar Ear

Az innovatív készülék, melyet jelöltek a Tech Award Laureate-en, jelenleg Brazíliában, Botswanaban, és Ciszjordániában érhető el, de a Solar Ear a terjeszkedésre számít, 2010-ben meg szeretnének jelenni a mexikói, kínai, indiai és a kanadai piacokon is. És most, hogy kiderült, a környezetbarát elemeket is sikeresen át lehet ültetni a hallókészülékekbe, izgatottak várjuk, hogy milyen egyéb zöld és az alacsony költségű orvostechnikai eszközök jelennek meg idén.

Ajánlott tartalom

Mutatjuk a gazdaságos napelemes rendszert, 500 ezerért árulják!

A Zendure 500 ezer forintért árulja a napelemes rendszerét, amely az erkélyre telepíthető.