A MOL nyilvános pályázatot hirdet magyarországi töltőállomásai energia megtakarítását biztosító megoldások kidolgozására és megvalósítására

A pályázat célja a MOL magyarországi töltőállomásainál minimum 30%-os energiacsökkentés elérése, maximum 5 éves megtérüléssel.

A pályázók által javasolt műszaki megoldásokhoz 5 év teljes körű garancia, és hatékonyságukat igazoló, megvalósult referencia szükséges. Az igazolásokat kérjük a pályázathoz csatolni.

A nyílt pályázaton bármilyen műszaki megoldással részt lehet venni, amely a fenti célszámokat maradéktalanul, és garantáltan teljesíti. A cél a jelenlegi szolgáltatási színvonalhoz a megfelelő támogatás biztosítása (pl.: megvilágítás minősége). A pályázónak lehetősége van ettől eltérő megoldásokat is javasolni. Minden javasolt műszaki megoldásra, önállóan és a töltőállomáson történő alkalmazás vonatkozásában is be kell mutatni a javasolt technológiában rejlő energia megtakarítási, és megtérülési lehetőségeket, valamint az esetleges műszaki kockázatokat, hátrányokat.

A nyílt pályázati kiírás során, az értékelő bizottság javaslata alapján kiválasztott pályázók lehetőségek kapnak egy zárt pályázat keretében az általuk javasolt műszaki megoldás tételes kidolgozására és bemutatására az arra kijelölt töltőállomás(ok)on, majd a pályázat nyertese(i) meg is valósíthatja tervét. A nyertes technológiának 1 év próbaüzem alatt kell bizonyítania. A próbaüzem során kiválasztott nyertes pályázónak lehetősége nyílik a MOL magyarországi töltőállomás hálózatában, a zárt pályázatban kiírásra kerülő, 2005 előtt, MOL standard szolgáltatásokkal (gépi-, kézi mosó, vendég WC, 80-100 m2-s shop gasztro szolgáltatással, 2+1 vagy 4+1-s kútoszlop kialakítással) épített töltőállomásokon a nyertes technológiát telepíteni.

Nyílt pályázat értékelési szempontjai:
1. a pályázó fogyasztáscsökkentési és megtérülési mutatói
2. beruházás költségek, kivitelezés vállalási határidői
3. a Retail HU megjelenési, szolgáltatási és üzemeltetési rendszerébe történő adaptálhatóság
4. referenciák

A pályázat leadási határideje: 2013. június 27.

A pályázatokat a következő email címre kérjük megküldeni: energiamegtakaritas@mol.hu

A MOL Nyrt. fenntartja a jogát arra, hogy az Ajánlati Felhívást, az ajánlattételi határidő lejártáig módosítsa vagy indokolási kötelezettség nélkül visszavonja. A MOL Nyrt. az Ajánlattevőkkel szemben semmilyen felelősséget nem vállal a módosításból vagy a visszavonásból származó következményekért.

A MOL Nyrt.-t megilleti a jog, hogy a pályázati eljárás eredményeként egyik pályázóval se kössön szerződést és ily módon a pályázatot – indokolási kötelezettség nélkül – eredménytelennek minősítse.

-

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.

Nincs hozzászólás

  1. A mol hirdeti?
    Mi is a célja a mol rt nek?
    Az üa hatékonyság?
    Biztos hogy az?
    Mi a céljuk a nyertes pályázattal?
    Fillérekért zsebrevágják és elsüllyesztik a fiókban örökre?
    Ébresztő emberek!